Fylld köttfärslimpa med potatis påminner mig om när jag var liten, då mamma ofta förberede ljuvlig Söndags mat. Det har blivit en sådan rätt som jag alltid ber mamma laga till när jag kommer hem till henne och därfor blir det inte ofta som jag gör den själv. Det är faktiskt en otroligt enkel rätt att förbereda, jag tror inte det tog mig mer än 15 minuter, tog mer tid att skala potatisen:) Sedan är just köttfärslimpa extra roligt att laga, tycker jag, därför att det är lätt att variera med olika fyllningar, välj en god ost och lek med kryddorna så blir det alltid annorlunda. Jag gjorde min relativt enkel och fyllde med skinka och god scamorza ost och serverade med god potatis. Här kan ni finna ett liknande recept som jag har förberett, som sagt så kan ni enkelt ändra på fyllningen, det är bara att testa:)
Här kommer mitt recept på Fylld köttfärslimpa med potatis:

Förberedelsetid: cirka 15 minuter + 40 minuter i ugnen
Antal portioner: cirka 3-4 personer

Ingredienser:
500 g köttfärs
4 st. skivor formbröd
½ glas mjölk
1 st. ägg
20 g riven parmesanost
100 g skinka
100 g rökt scamorza ost
20 g smör
1 nypa salt
svart peppar

Tillagning:
Häll i mjölken i en djup skål och lägg i brödskivorna, låt dem ligga tills de blir mjuka och ta sedan upp dem och kläm ur mjölken.
I en skål lägg ner köttfärsen, riven parmesanost, ägget, en nypa salt och peppar och till sist smula brödet. Med hjälp av en stor sked rör om allting ordentligt.
Lägg ugnspapper på en plåt och platta ut köttfärsmeten ordentligt, lägg på skinkan och scamorza osten som ni skurit upp i tunnare skivor.
Rulla ihop köttfärslimpan och se till att ni stänger sidorna ordentligt så att ingredienserna inte rinner ut när ni väl sätter in den i ugnen. Skala potatisen och skär i mindre bitar, tärnings liknande. Med hjälp av en kökshandduk torka av potatisen och lägg upp den på plåten. Lägg på lite olja och rosmarin på potatisen och grädda i mitten av ugnen i circa 180°C i ungefär 30-40 minuter.
Mot slutet kom ihåg att salta potatisen. Servera gärna med lite brunsås om ni vill.
Hoppas ni gillar det!

9 COMMENTS

 1. Köttfärslimpa var ett tag sedan jag gjorde, tack för tipset och det måste jag testa en dag, och så smidigt med allt i ett, tänker på potatisen.
  Ha en skön söndag i sköna Italien/ Kram från Singapore!

 2. Men åhh, så gott. Undrar om inte det får bli dagens middag:-) Längesedan jag gjorde köttfärsimpa. Tack för inspiration och recept!!

  Kram Cecce

 3. Köttfärslimpa blir godast om man pimpar den med fina saker från medelhavsköket! Jag har gärna fetaost och oliver i min:-)

  Önskar dig en ny fin vecka!
  kram

 4. Köttfärslimpa gillar jag också och har man en gång gjort en med fyllning då blir det alltid fyllning sen!
  Hoppas allt är bra med dig, nu har ni väl höst gissar jag?
  Kram Karin

 5. ben tornata nena .anzi a dire il vero questa volta sono io in ritardo!il polpettone e bellissimo lo faccio spesso anch’io cosi anche con la pancetta e buono .tanti saluti.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.