Burger di cannellini e barbabietola

Det har gått väldigt lång tid sedan mitt sista inlägg; jag ser nu att det var den 14 Juli 2018…4 dagar efter det föddes min lilla son 🙂
Jag har haft det ganska fullt upp med min lille sötnos, jag har även fortsatt att arbeta några timmar i veckan för att hjälpa min mans företag, så egen tid har varit svårt att få ut men nu i dessa dagar då vi måste stanna hemma har jag lyckats få tummarna loss, jag har nämligen samlat på mig en massor med nya recept som jag vill dela med mig.

Sedan nästan ett år så äter vi väldigt lite kött hemma så för att variera menyn testar jag en massor med nya vegetariska och veganska recept. Receptet som jag skriver idag är inte mitt utan tillhör en väldigt glad tjej som skriver en blog på italienska om bara vegansk mat: Cucina Botanica. Hon visar massor med fantastiska recept och även för er som inte är vegan så är det bara kul att testa nya recept och smaker för att variera vår meny.

Dessa smarriga burgare är gjorda på rödbetor och vita bönor och de är även busenkla att förbereda. Färgen som burgaren får utav rödbetorna är underbar och även barn blir nyfikna och gör att dem äter både grönsaker och bönor utan att dem ens märker det.

Här kommer receptet på dessa goda rosa burgarna:

Förberedelsetid: 10 minuter
Antal portioner: cirka 3-4 personer

Ingredienser:
250 g kokta cannellini bönor
1 liten rödbeta, redan kokt
100 g zucchini
1 matsked lök, redan stekt
0,5 tesked salt
svartpeppar efter smak
1 tesked timjan, färsk eller torkad
4-6 matskedar ströbröd
lite olivolja extravergine

Tillagning:
Börja med att hacka löken och stek den lite lätt i en stekpanna med lite olja, så fort den får lite färg så stäng av plattan och lägg löken vid sidan om.
Burger di cannellini e barbabietola
I en mixer häll i bönorna, rödbetan och zucchinin hackad i små bitar, löken, salt, svart peppar och lite timjan. Burger di cannellini e barbabietola Mixa alla ingredienser lite snabbt, bara några sekunder så att det inte blir för små bitar.
Burger di cannellini e barbabietolaStjälp över ingredienserna i en skål och lägg till lite ströbröd, börja med 3 matskedar och rör om tills ni får en bra konsistens, lägg till mer ströbröd vid behov.Burger di cannellini e barbabietolaNu kan ni börja att modellera era burgare med era händer, jag fick ut cirka 6-8 burgare med dessa ingredienserna.Burger di cannellini e barbabietola Lägg burgarna på en ugnsplåt som ni täckt med ugnspapper. Burger di cannellini e barbabietolaPensla lite olja på toppen av burgarna och ställ i ugnen på 220°C i cirka 20 minuter, kom ihåg att vända på burgarna efter halva tiden.

Burgarna håller i några dagar i kylskåpet efter att dem lagats i ugnen eller så kan ni frysa in dem.
P.S. Dem förblir väldigt mjuka så hantera dem försiktigt.Burger di cannellini e barbabietolaJag gjorde min panino så här:
Delade hamburgerbrödet på hälften och på toppen bredde jag på med majonäs, la till finhackad sallad och två stycken skivor tomat.
På basen la jag burgaren och la till en skiva ost, rödkål, rostadlök, inlagd gurka och till sist lite barbecue dressing.

Et voilà, en super panino smarrigt god med den där underbara färgen som gör att den blir extra interessant! Både min man och min lille son åt upp allting medans dem tittade på mig leende 🙂

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.