Grattis Sverige! Sveriges nationaldag och grattis till oss själva. Vilken fin start att fira in sommaren på!

Hur har ni firat idag? Har ni hittat på något roligt?
Vi har också haft lång ledigt för i fredags den 2 juni var det Italiens nationaldag och det firade vi på ön Ponza med att åka runt med båten, och såklart blev det sol och bad följt utav en härlig barbecue ute i trädgården!

I Italien firar man den 2 juni 1946 for landet gick från att vara en monarki till en demokrati då republiken Italien tillkännagavs efter en folkomröstning där även kvinnor fick rösta för första gången. Många italienare var motståndare till monarkin och kungafamiljen, och runt den här tidpunkten utvisades de till och med ur landet. Har du turen att befinna dig på plats i Italien den här dagen kommer du definitivt märka av firandet. I Rom paraderar armén till lands, till sjöss och i luften. Riktar du blicken uppåt kan du se flygplan färga himlen i den italienska flaggans färger, det vill säga grönt, vitt och rött. Överallt syns glada, firande italienare som vill hylla sitt land och kanske kan du få en lokalbo att lära dig nationalsången Il Canto degli Italiani (Italienarnas sång).

Många lägger blommor vid Altare dio Padre för att hedra alla soldater som dog i andra världskriget. Varje år läggs dessutom en krans vid den okända soldatens grav. Graven som pryds av en evig flamma designades av skulptören Alberto Sparapani och slutfördes 1924, först tre år efter den påbörjats. Graven är en viktig del i den italienska historien.

Tänk på att banker, post och många butiker håller stängt den här dagen.
flagga
Grattis Sverige och Grattis Italien i efterskott 🙂

Condividi:

LEAVE A REPLY