Imorgon, tisdag, är det fettisdagen, eller semeldagen.
Har ännu inte ätit någon semla i år, men ska nog unna mig en eller två imorgon.
Gillar ni semlor? Jag tycker det är supergott speciellt med god grädde eller annu bättre med chantilly kräm.

Här i Italien är det karneval imorgon och då förbereds det en massa gott som till exempel Chiacchere och Struffoli så om ni vill baka till något annorlunda (utöver semlorna såklart) så hittar ni recepten genom att klicka på fotografierna:

Chiacchiere al limoncello


Struffoli


Goda Semlor


Hemmagjord Mandelmassa

Condividi:

2 COMMENTS

  1. Hej!

    Vad roligt att du kikade in till mig. Min syster är gift med en italienare och landet och maten ligger mig varmt om hjärtat. Var i Italien i somras (Villa Santa Maria)och blev förtjust i vissa bakverk. Vad bra! Nu kan jag hitta lite recept här kanske!
    Får kika runt här hos dig och kolla lite!

    Kram/C

LEAVE A REPLY