Nu är det tid för julskyltning och alla gator, affärer och hus lyses upp med en massa fina ljus, otroligt mysigt enligt mig:)
Julbaket här hemma är tyvärr sämre eftersom vi snart ska flytta men något gottigt och enkelt som ischoklad har jag i alla fall förberett här hemma. För att få lite mer julstämmning så ger jag er linken till mitt pepparkakshus som jag bakade till för något år sedan; klicka här så kommer ni direkt till receptet.
Ischoklad tycker jag är en klassiker under Jultiden hemma i Sverige. Vad jag kan minnas så har dem alltid funnits med varje år (tillsammans med knäck) när jag var liten och is effekten är ju otroligt rolig:) Julgodiset är enkelt att göra och mycket gott för dig som gillar choklad:)
Jag var tvungen att förbereda ischokladen med vanligt smör eftersom jag inte hittade något kokosfett i affären här i Italien, men det blev gott i alla fall. Här är mitt recept av dem goda julgodisarna:
Förberedelsetid: 25 minuter
Antal portioner: circa 20-25 stycken

Ingredienser:
25 st ischokladformar
200 g mörk choklad 70%
100 g smör eller kokosfett
1 st ägg

Tillagning:
1. Börja med att ställa metallformarna på en bricka.
2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber. Lägg i en djup tallrik.
3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera tallriken med smör och choklad ovanpå. Rör om tills det smält.
4. Knäck ägget i en bunke och vispa det. Skrapa över chokladsmeten och rör till en jämn smet.
5. Fördela chokladsmeten i formarna. Ställ kallt att stelna.
6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren.
Så var dem klara, enkelt va?

Condividi:

5 COMMENTS

  1. Tack for kommentaren:))

    Grazie cara, rimaniamo in Italia, andiamo via da Milano e torniamo dai nostri genitori per le ferie e poi cercheremmo una casa a Roma sud…di preciso ancora non sappiamo:))

LEAVE A REPLY