Jag har inte postat nya recept på ett tag på grund av att jag har haft lite problem med min internet sida, nu verkar det funka som det ska:). Sommaren har äntligen kommit hit i Italien och förra helgen var vi vid havet och tog årets första dopp, så mysigt!
Härom kvällen såg jag ett gott recept som de visade i tv:n, såg bara slutet men fick med mig det viktigaste.
De visade härliga kycklingbitar doppade i senap, det frestades riktigt. De sa att man skulle förbereda den här kycklingen i ugnen men eftersom det är så varmt här föredrog jag att testa i stekpanna istället och gud så gott det blev! De blev visserligen inte riktigt som de visade i tv:n men de var otroligt goda och därför vill jag dela med mig utav receptet, prova för jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna!

Förberedelsetid: 25 minuter
Antal portioner: cirka 2 personer

Ingredienser:
4 st. kycklingfiléer
4-5 msk senap
3 msk matgrädde
2 msk olivolja extravergine
ströbröd
svart peppar
1 nypa salt

Tillagning:
Skär upp kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar, långa ungefär 4 cm. I en skål blanda ihop senap, peppar och salt.
Blanda ordentligt och doppa sedan ner kycklingbitarna ordentligt. Doppa dem sedan i ströbrödet och se till att de blir täckta överallt.
Värm upp oljan i en stekpanna och så fort oljan är varm lägg i kycklingbitarna och låt dem fräsa på hög värme i några minuter. Sänk sedan värmen och låt de stekas på medelvärme i cirka 12-15 minuter.
Mot slutet häll i matgrädden och rör om ordentligt i stekpannan. Efter några minuter när grädden dragit ät sig stäng av plattan och servera kycklingbitarna med ris, potatis eller en enkel sallad. Jag har serverat tillsammans med en sallad gjord utav tomater och lök, receptet finner ni här.
Hoppas att ni har en härlig Söndag!

Condividi:

5 COMMENTS

  1. Ciao, oggi mi si sono aggiornati i feed ed ho visto che sei tornata, bella ricetta col pollo,non se ne conoscono mai troppe, a noi la senape piace da matti, buona settimana, un bacio.

  2. Hej Nena!

    Imorgon provar jag kyckling med senap. Kul!
    Visste du att man kan inte kan se videoklippet du har på din sida – Lido di Sponza? Synd, för att jag var nyfiken!

LEAVE A REPLY