Jag har haft en hel del att göra här hemma och dessutom hade jag lovat att hjälpa min sambos faster att göra om hennes internet sida och översätta den på engelska, vilket tog sin lilla tid. Hon hyr nämligen ut lägenheter på on Ponza i södra Italien, mellan Rom och Neapel så om ni vill komma på semester kan jag säga att det fortfarande finns plats:) Om ni vill gå in och kolla och säga vad ni tycker om websidan så hade det varit jätte kul, alla fotografier har jag tagit…duktigt va? Hihi! 🙂

(Chiaia di Luna – Ponza) – Casa Vacanza Mabri – http://www.ponzavacanze.net/

Idag bjuder jag på en god contorno eller sidorätt som är enkel och god vid sidan om en köttbit eller kyckling. Jag brukar göra det ibland hemma när man är sugen på något lite extra, kanske perfekt till barnen för att lura i dem lite spenat 🙂

Förberedelsetid: 15 minuter
Antal portioner: cirka 2 personer

Ingredienser:
500 g spenat
30 g grana padano ost, riven
4 st skivor ost, jag har använt en ost som heter Galbanino
1 klick smör eller margarin
1 nypa salt

Tillagning:
Fyll en kastrull till hälften med vatten, en nypa salt och lägg i spenaten fortfarande fryst.

Koka upp och låt koka i ungefär 15 minuter. Sila spenaten och låt rinna av. Häll över spenaten i en stekpanna tillsammans med en klick smör och fräs i några minuter.

Tillsätt den rivna grana osten under omrörning. Stäng av plattan och lägg några skivor ost ovanpå så att osten smälter lite lätt av värmen.

Servera tillsammans med en god köttbit eller kycklingfilè:)

Condividi:

6 COMMENTS

 1. Anche io sono andata a vedere il sito,che bei posti,belle anche le case,da farci un pensierino.
  Buono anche questo contorno che proponi!
  Un bacione

 2. Gott med spenat! Spännande med ost till, det måste bara bli super. Vilken sida du gjort!!! Själv behöver jag support till det mesta på datorn. Det var otroligt vackert där, drömmer om en matresa och det ska det bli någon gång och då får du tipsa mig!

 3. @Nelcuore: Grazie mille Francesca e sono contenta che ti piace il sito…sai, devo fare bella figura:))

  @Maria: Grazie anche a te cara, se un giorno decidi di venire me lo devi far sapere che ti vorrei conoscere:))

  @KarinW: Tack sa mycket karin, kul att du gillar websidan ocksa. Jag maste ju erkanna att min sambo ar IT tekniker sa jag har val lart mig en del i dessa tio ar tillsammans:))
  Ja, sjalvklart om du behover tips om nagot har sa fraga garna, hade varit kul att hjalpa till. Har finns sa mycket att se:)

 4. quindi anche tu hai la fortuna di fare vacanze da sogno “solo visitando” la famiglia del tuo uomo?

  il mio è di madera… 😀

  bello il sito, che voglia di andare…

LEAVE A REPLY