Perfekt till Halloween:) En Bloody Mary kan göras på så otroligt många vis. Ferdinand “Pete” Petiot uppfann originalet 1920 på Harrys Bar i Paris. Egentligen var drinken redan uppfunnen 1911 på Clancy´s i New York, men med gin istället. När Clancy Peron flyttade till Paris anställde han en skotsman vid namn Harry MacElhone som barchef och till bartender utsågs Ferdinand som blandade drinken med vodka. Vodka var på denna tid modernt i Europa, till skillnad från USA. Han kallade blandningen för Bloody Mary och namnet syftade på Englands grymma drottning; Maria av Tudor.

Ingredienser:
6 cl vodka
tomatjuice
1 tsk citronjuice
2 droppar worcestersås
2 droppar tabasco
1 nypa salt
1 nypa peppar

Tillagning:
Fyll ett cocktailglas med is, jag använde fel glas eftersom vi inte köpt hem cocktailglas ännu;). Tillsätt alla kryddor, tabascon och worcestersaucen. Häll i vodka och citronjuice. Fyll upp med tomatjuice och rör om. Dekorera med selleristjälk och citronskiva.
blood_mary

Condividi:

LEAVE A REPLY