Nu har jag äntligen bakat dem kända cupcakes som man ser och hör överallt, dem är ju bara så läckra att se på! Jag förberedde mina muffins med morötter och mandel, som jag vet min sambo gillar, och även utan frostingen är dem otroligt goda. Eftersom vi nu pratar om cupcakes så hittar ni nu hela receptet inklusive glasyren, frosting, här kommer receptet:

Förberedelsetid: 1 timme och 30 minuter
Antal portioner: cirka 22 stycken

Ingredienser till muffin:
300 g morötter
150 g socker
150 g vetemjöl (farina di grano tipo 00)
150 g färdig mald mandel
10 g jäst till bakning
4 hela ägg
1 rivet skal av citron
1 nypa salt

Ingredienser till frosting glasyr:
100 g smör, rumstemperatur
350 g socker
1 rivet skal av citron
8 msk mascarpone (ca. 1,2 dl)

Tillagning av muffins:
Riv morötterna väldigt tunna och vispa upp äggvitorna pösigt, lägg dem vid sidan om medans ni förbereder resten.
cupcakes_carote_mandorle_1
Vispa upp äggulorna tillsammans med sockret.
cupcakes_carote_mandorle_2
I en skål blanda mjöl och jäst, salt, morötter, citronskal, mandel och slutligen äggvitorna, blanda ordentligt.
cupcakes_carote_mandorle_3
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och dela ut smeten i alla muffinsformar, se till att fylla dem till hälften, grädda i cirka 20 minuter vid 180°C.
cupcakes_carote_mandorle_5
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!

Tillagning av frosting glasyr:
Se till att muffinarna har svalnat ordentligt innan ni börjar annars kommer glasyren bara att smälta.
cupcakes_carote_mandorle_6
Lägg smöret och sockret i er mixer och blanda ordentligt tills det blir en väldigt slät smet. Blanda i citronskalet och mascarponen, blanda väl och se till att det inte finns några klumpar kvar i smeten. Spritsa på frostingen med hjälp av en spritspåse, byt ut era tyllar så att ni får olika former på era cupcakes.
cupcakes_carote_mandorle_7
Cupcakes kan förvaras upp till 3 dagar i kylskåpet.
cupcakes_carote_mandorle_8
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med mitt resultat, speciellt eftersom det var första gången.
cupcakes_carote_mandorle_9
Jag måste dock erkänna att dessa cupcakes är alldeles för mäktiga för min del, måste se till att hitta något lättare recept, i alla fall vad gäller frostingen. Känner ni kanske till en enklare frosting/glasyr som man kan ha som dekoration?
cupcakes_carote_mandorle_11

5 COMMENTS

  1. Härligt! Jag tänkte ha morotskaka till söndagsefterrätt nästa vecka! Kanske ska man sno ditt recept! 🙂

  2. Hej Sandra o valkommen till mig!
    Morotskaka ar sa gott och perfekt nu till sommaren tycker jag sa sjalvklart kan du sno receptet:)
    Kramar:-)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.