Marmellata di Pere

Jag har experimenterat igen med min Bakmaskin, den här gången för att försöka göra en hemma lagad marmelad och nu kan jag garantera er att det är riktigt enkelt och även otroligt gott! Det är ju helt perfekt att förbereda en hemma lagad marmelad istället för att slänga all gammal frukt som blir över hemma. Jag hade några päron hemma som blivit alldeles för gamla så då fick dem bli mitt första experiment. Jag la ner dem i bakmaskinen med resten av ingredienterna som jag redan hade hemma och efter några timmar så hade vi en supergod hemmagjord marmelad 🙂 Jag har upptäckt att om ni vill undvika använda pektin eller annat förtjockningsmedel i er marmelad så behöver ni bara ta och köra programmet för marmeladen två gånger. Frukten innehåller redan pektin men den gör effekt bara efter att man lagat den en längre tid och för att spara tid och pengar så lägger industrierna till extra pektin eller annan typ av förtjockningsmedel.
Jag förberede min päronmarmelad på det naturliga sättet genom att undvika extra förtjockningsmedel och körde programmet för marmelad två gånger och resultatet blev helt perfekt;

Förberedelsetid: cirka 2 timmar och 40 minuter
Antal portioner: cirka 1 glasburk

Ingredienser:
500 g päron
200 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, citronsaft

Tillagning:
pere_1
Skala och kärna ur päronen och lägg i bakmaskinen tillsammans med dem andra ingredienterna.
pere_2
Sätt igång programmet som passar till marmellad och sylt.
pere_3
När programmet är färdigt öppna luckan och låt svalna lite innan ni kör igång programmet igen.
pere_4
När båda programmen är färdiga häll över marmeladen i en glasburk och låt svalna ordentligt innan ni använder den, oroa er inte om den fortfarande verkar rinnande för den tjocknar till när den svalnat.
pere_5
Marmeladen är otroligt god att bre på en macka att äta på morgonen eller som sen nattmacka 🙂

Condividi:

LEAVE A REPLY